Han: Populisti nikada nisu ništa uradili

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Mar.2019, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Han: Populisti nikada nisu ništa uradili

Evropski komesar za susedsku politiku i proširenje Evropske unije Johanes Han pozvao je građane članica Unije da na izborima za Evropski parlament razmišljaju "evropski" i ocenio da populisti nikada do sada nisu ništa dobro uradili.

"Nije mi poznato da je bilo koji populistički pokret ikada nešto (dobro) doneo. U najboljem slučaju se ništa ne desi, a po pravili razore nešto", upozorio je Han na jednoj tribini u Beču.

On je podsetio da rešenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koja predlažu populisti samo zaoštravaju probleme.

Bivša potpredsednica Evropskog parlamenta Ulrike Lunaček rekla je na istom skupu da je populizam "kao metoda" često potreban da bi se u kratkom vremenskom roku sagledali kompleksni problemi, ali da je ipak suština da populisti žele samo da razore saradnju.

Han je naglasio da na predstojećim izborima za Evropski parlament građani treba da razmišljaju "evropski".

Prema njegovim rečima, problem je što građani članica EU uvek gledaju "naočarima" svoje zemlje, a ne sagledavaju celinu sveukupnog bloka koji ima najveći ekonomski doprinos na svetu.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Nikada do sada nisu ništa dobro uradili"

Izvor: B92, 16.Mar.2019

Evropski komesar za susedsku politiku i proširenje Johanes Han pozvao je građane članica Unije da na izborima za Evropski parlament razmišljaju "evropski"...On je ocenio da populisti nikada do sada nisu ništa dobro uradili..."Nije mi poznato da je bilo koji populistički pokret ikada nešto (dobro)...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.