Gugl uložio žalbu na kaznu od 4,3 milijarde evra u EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Okt.2018, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gugl uložio žalbu na kaznu od 4,3 milijarde evra u EU

Američki tehnološki gigant Gugl (Google) uložio je danas žalbu na kaznu od 4,3 milijardi evra koju su mu odredile vlasti Evropske unije zbog navodne zloupotrebe dominacije njegovog operativnog sistema Android koji suzbija konkurenciju.

Portparol Gugla Al Verni potvrdio je danas da je kompanija podnela žalbu na julsku presudu.

Evropska >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << komisija odredila je kaznu u julu pošto je ustanovila da Gugl primorava proizvođače pametnih telefona koji koriste Android da instaliraju i aplikacije te kompanije za pretragu interneta.

Prema toj presudi, Gugl mora preduzeti mere da reši taj problem do kraja oktobra ili će biti dodatno kažnjen.

Gugl je tada tvrdio da njegov besplatni operativni sistem doveo do smanjenja cene telefona i pojačao konkurenciju Eplu (Apple).

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gugl se žali, da li može da izbegne drakonsku kaznu

Izvor: B92, 10.Okt.2018

Američki tehnološki gigant Gugl uložio je žalbu na kaznu od 4,3 milijardi evra koju su mu odredile vlasti EU...EU je kaznila Gugl zbog navodne zloupotrebe dominacije njegovog operativnog sistema Android koji suzbija konkurenciju...Portparol Gugla Al Verni potvrdio je da je kompanija podnela žalbu...

Nastavak na B92...

Google uložio žalbu na kaznu od 4,3 milijarde evra u EU

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 11.Okt.2018, 11:26

Portparol Gugla Al Verni potvrdio je da je kompanija podnela žalbu na julsku presudu...Evropska komisija odredila je kaznu u julu pošto je ustanovila da Google primorava proizvođače pametnih telefona koji koriste Android da instaliraju i aplikacije te kompanije za pretragu interneta...Prema toj presudi,...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.