Izvor: S media, 26.Dec.2012, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grubješić: Platforma nije prepreka nastavku dijaloga

Platforma jeste viđenje rešenja kosovskog problema, ali nije prepreka nastavku dijaloga koji se vodi na najvišem nivou i čija je sledeća runda zakazana za sredinu januara, smatra Suzana Grubješić, potpredsednica Vlade za evropske integracije.

Ona je rekla da isključivo od rezultata dijaloga Beograda i Prištine zavisi sledeći korak u evrointegracijama, a to je dobijanje datuma za otpočinjanje pregovora.

"EU je i glavni spoljnotrgovinski >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << partner Srbije i ta činjenica se nije promenila čak ni u uslovima najveće krize koja iz temelja trese EU, ali Unija nije i ne može da bude bankomat ili socijalna karta, jer je većina problema sa kojima se suočavamo originalno naša, domaća, a ne evropska", kazala je Grubješićeva u intervjuu "Danasu".

Grubješićeva je istakla da otvaranje političkog dijaloga na najvišem nivou s Prištinom predstavlja primer kako se sa reči prelazi na dela, kao i borba protiv korupcije u kojoj nema zaštićenih i privilegovanih.

Ona je navela da je "kratkoročni prioritet" u procesu evrointegracija dobijanje datuma za otpočinjanje pregovora.

"Šta treba da uradimo znamo već skoro dve godine jer se zaključci Evropskog saveta iz decembra 2011. i decembra 2012. skoro nimalo ne razlikuju - normalizacija odnosa sa Prištinom i sprovođenje unutrašnjih reformi. Nema novih nepoznatih niti tajnih uslova, ali ima raznih interpretacija kako unutar, tako i izvan zemlje", rekla je ona.

(Tanjug)

Foto: Beta/Marko Rupena/DS
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.