Grlić Radman: Non pejper koji sam poslao u Brisel nije mešanje u unutrašnje stvari BiH

Izvor: Beta, 14.Apr.2021, 20:40

Grlić Radman: Non pejper koji sam poslao u Brisel nije mešanje u unutrašnje stvari BiH

Hrvatski ministar spoljnih poslova izjavio je danas u Sarajevu da to što je u Brisel poslao "non pejper" o stanju u BiH ne znači mešanje u unutrašnje stvari te zemlje."To nije mešanje u unutrašnja pitanja BiH. Mi u EU raspravljamo o jednoj zemlji koja želi biti članica EU. Hrvatskoj, kao članici EU, u interesu je dati priliku zemljama Zapadnog Balkana", rekao je Grlić Radman posle sastanka sa ministarkom spoljnih poslova BiH Biserom Turković.Prema njegovim rečima, slanje "non pejpera" u Brisel je afirmativno i sadrži poglavlja koja idu u korist perspektivi Bosne i Hercegovine.Dodao je da je ovaj papir naišao na pozitivnu reakciju svih zemalja Evropske unije.Političari u Bosni i Hercegovini su, medjutim, zamerili hrvatskom šefu diplomatije na pokretanju inicijativa u vezi sa BiH, pre nego što se se konsultovao sa Sarajevom.Grlić Radman je ocenio da se ne radi o pokušaju mešanja u unutrašnja pitanja BiH, što potvrdjuje i njegova današnja poseta Sarajevu."Na papiru je radjeno četiri meseca, u njemu se zalažemo za jačanje BiH i za njeno punopravno članstvo", rekao je Grlić Radman.Zvanična rasprava u EU o ovom "non pejperu " i Bosni i Hercegovini je zakazana za 19. april."Činjenica da sam došao pre rasprave govori o tome da sam ...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Grlić Radman: Non pejper koji sam poslao u Brisel nije mešanje u unutrašnje stvari BiH

Izvor: Danas, 14.Apr.2021

Hrvatski ministar spoljnih poslova izjavio je danas u Sarajevu da to što je u Brisel poslao "non pejper" o stanju u BiH ne znači mešanje u unutrašnje stvari te zemlje.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.