Grenel: Lažna vest da su SAD otvorene za razmenu teritorija između Srbije i Kosova

Izvor: VOA, 19.Feb.2020, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grenel: Lažna vest da su SAD otvorene za razmenu teritorija između Srbije i Kosova

Specijalni izaslanik predsednika SAD Ričard Grenel demantovao je u sredu vest da su Sjedinjene Američke Države i dalje otvorene za razmenu teritorija između Srbije i Kosova. "Lažna vest. Nikada me niste zvali, niti mi pisali da biste me ovo pitali. Ja sam za ono o čemu su strane saglasne - fokusiran sam na ekonomski razvoj, ne na politiku", tvitovao je Grenel: Američki izaslanik time je demantovao tekst EU obzervera u kome se kaže da SAD ne žele da isključe mogućnost razmene teritorija između Kosova i Srbije, uprkos tome što se Nemačka tome protivi. Pod naslovom "SAD i dalje otvorene za plan o razmeni teritorija između Kosova i Srbije", taj briselski portal u utorak je objavio intervju sa specijalnim izaslanikom američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom, navodeći da on nije isključio mogućnost razmene teritorija između Srbije i Kosova. "Na stranama je da odrede parametre dijaloga. Ono što mi podržavamo jeste da strane nađu način da se vrate za pregovarački sto, da stave na pregovarački sto sva važna pitanja i da nađu put ka normalizaciji odnosa. Voleli bismo da vidimo uzajamno priznanje Srbije i Kosova kao ishod tog procesa", rekao je Palmer za briselski portal na pitanje o planu razmene teritorija.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grenel negira da SAD podržavaju plan o razmeni teritorija

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Feb.2020

Specijalni izaslanik predsednika SAD za pregovore Kosova i Srbije Ričard Grenel negirao je danas da je plan o razmeni teritorija i dalje popularan u američkim krugovima..."Lažna vest", naveo je Grenel na Tviteru reagujući na današnji objavu portala EU Observer da je "plan o razmeni teritorija između...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.