Grenel: Lažna vest da su SAD za razmenu teritorija

Izvor: Večernje novosti, 19.Feb.2020, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grenel: Lažna vest da su SAD za razmenu teritorija

Specijalni izaslanik predsednika SAD Ričard Grenel demantovao je da su Sjedinjene Američke Države otvorene za razmenu teritorija Srbije i Kosova Specijalni izaslanik predsednika SAD Ričard Grenel demantovao je danas da su Sjedinjene Američke Države otvorene za razmenu teritorija Srbije i Kosova. "Lažne vesti", napisao je Grenel na svom Tviter nalogu, komentarišući članak koji je juce objavio EUobserver. Odgovorivši direktno na tvit te redakcije, Grenel im je poručio >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << da ga nikada nisu pozvali ili mu pisali da odgovara na ta pitanja. "Ja sam za ono što se strane u dijalogu dogovore, fokusiran sam na ekonomski razvoj, a ne politiku", zaključio je Grenel. EUobserver juče je objavio članak pod naslovom "Sjedinjene Države još uvek otvorene za razmenu teritorija Kosova i Srbije", a u tekstu se konstatuje da se toj ideji protivi Nemačka. U tvitu koji je taj sajt podelio uz link koji vodi do teksta piše da je "plan o razmeni teritorija između Srbije i Kosova i dalje popularan u američkim krugovima sa Ričardom Grenelom koji nastavlja da promoviše prošlogodišnju ideju o brzom dogovoru o priznanju". Grenel je, naime, tako reagovao na tekst Euobzervera koji je preneo odgovor Metjua Palmera, o eventualnoj korekciji granica, da je na Beogradu i Prištini da uspostave parametre za dijalog. Briselski portal je na osnovu te izjave konstatovao da SAD ne odbacuju moćnost razmene teritorija, uprkos protivljenju Nemačke.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Grenel: Lažna vest da su SAD za razmenu teritorija

Izvor: JUGpress.com, 19.Feb.2020

BERLIN..Specijalni izaslanik predsednika SAD Ričard Grenel demantovao je danas da su Sjedinjene Američke Države otvorene za razmenu teritorija Srbije i Kosova...„Lažne vesti”, napisao je Grenel na svom Tviter nalogu, komentarišući članak koji je juče objavio „EUobserver”...Odgovorivši...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.