Izvor: B92, 15.Jul.2010, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka: Dogovor sa sindikatima

Atina -- Grčki poslodavci i sindikati sklopili su 3-godišnji sporazum kojim je predviđeno zamrzavanje plata u 2010. i povišice u iduće dve godine u skladu sa inflacijom.

Ograničenje plata bio je ključan uslov za dobijanje 110 milijardi evra vredne pomoći koju su u maju odobrili Međunarodni monetarni fond i Evropska unija.

Dogovor između saveza sindikata GSEE i industrijskog udruženja SEV obuhvata svih dva miliona zaposlenih u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grčkom privatnom sektoru, saopštila je vlada u Atini.

Prvo povećanje plate, za koje se očekuje da će iznositi oko 1,5 odsto, predviđeno je za juli 2011, a drugo za julu 2012. godine.

"Ove godine neće biti povećanja plata jer je ovo posebno teška godina. Očito je da je važnije očuvati radna mesta nego povisiti primanja", izjavio je portparol sindikata GSEE Statis Anestis.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka: Dogovor sa sindikatima

Izvor: Blic, 15.Jul.2010

Grčki poslodavci i sindikati sklopili su 3-godišnji sporazum kojim je predviđeno zamrzavanje plata u 2010. i povišice u iduće dve godine u skladu sa inflacijom...Ograničenje plata bio je ključan uslov za dobijanje 110 milijardi evra vredne pomoći koju su u maju odobrili Međunarodni monetarni...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.