Izvor: Kragujevac.rs, 28.Sep.2018, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradu Kragujevcu odobreno pet projekata

Za realizaciju tri projekta ukupne vrednosti 972 711 evra, grad Kragujevac dobiće podršku iz Programa Evropske unije razvoju opština - EU PRO u iznosu od 810.460 evra. Program sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije i resornim ministarstvima i institucijama Vlade Republike Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << Evropska unija je za ovaj trogodišnji program, koji je počeo u januaru 2018. godine, opredelila sredstva u ukupnom iznosu od 25 miliona evra.

Prvi ugovor o realizaciji projekta Izgradnja otvorenih sportskih terena u Velikom parku u okviru podrške razvoju lokalne infrastrukture biće potpisan do 19. oktobra. Vrednost projekta je 174 935 evra. EU PRO učestvuje sa 147 226, a grad sa 27 709 evra. Reč je o rekonstrukciji otvorenih sportskih terena u Velikom parku, uključujući pešačku zonu, košarkaški teren, tribine, ulaznu kapiju, orgadu, kišnu kanalizaciju kao i nabavku odgovarajuće opreme. To će doprineti poboljšanju uslova za brojne sportske klubove, lokalno stanovništvo, a posebno đake osnovnih i srednjih škola.

U okviru podrške unapređenju poslovne infrastrukture, odobren je projekat Revitalizacija i proširenje lokacije u staroj industrijskoj zoni. U pitanju je izgradnja komunalne infrastukture i saobraćajnica koje treba da povežu stare i nove lokacije u zoni 22.decembar i Rakalj, što će biti od velikog značaja za postojeće i potencijalne investitore. Pored toga, stanovnici naselja Ilina voda biće priključeni na novi vodovod. Vrednost projekta je 756 660 evra. EU PRO učestvuje sa 633 234, a lokalna samouprava sa 126 426 evra.

Treći projekat odnosi se na izradu tehničke dokumentacije za sanaciju mosta preko reke Lepenice kod Šest topola. EU PRO će za realizaciju obezbediti 30 000 evra, a grad Kragujevac 8116 evra. Izradom tehničke dokumentacije stvoriće se uslovi za njegovu rekonstrukciju što će omogućiti bezbedan saobraćaj kako za korisnike industrijske zone i njihove dobavljače tako i za pešake.

Pored toga, SWISS PRO - program podrške Vlade Švajcarske namenjen razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti,  odobrio je  tehničku podršku za dva projekta grada Kragujevca - podrška razvoju civilnog društva i lokalna partnersta za zapošljvanje mladih.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.