Građevinski materijal za 38 izbegličkih porodica u Staroj Pazovi

Izvor: RTS, 24.Jul.2019, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građevinski materijal za 38 izbegličkih porodica u Staroj Pazovi

Ugovori o dodeli 38 paketa građevinskog materijala uručeni su u Staroj Pazovi izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske sa prebivalištem na teritoriji te opštine.
Pomoć je dodeljena u okviru Regionalnog stambenog programa (RSP) u Srbiji, a vrednost jednog paketa građevinskog materijala iznosi maksimalnih 9.000 evra.
Sredstva su obezbeđena iz donatorskog Fonda Regionalnog stambenog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << programa, čiji je najveći donator Evropska unija.
Pomoćnik komesara Ivan Gerginov naglasio je da je Opština Stara Pazova jedna od onih u kojima se veoma ozbiljno radi na stambenom zbrinjavanju izbeglica.
"U ovom trenutku, u Staroj Pazovi gradi se 169 stambenih jedinica, dok se useljenje u 30 novoizgrađenih stanova u Golubincima očekuje u najskorije vreme", naglasio je Gerginov.
Regionalni stambeni program zajednički je višegodišnji program Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu.
Sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator, SAD, Nemačke, Norveške, Švajcarske, Italije, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U Staroj Pazovi uručeni ugovori o dodeli građevinskog materijala izbeglicama iz BiH i Hrvatske

Izvor: Danas, 24.Jul.2019

Komesarijat za izbeglice danas je u Staroj Pazovi uručio ugovore o dodeli 38 paketa građevinskog materijala izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, sa prebivalištem na teritoriji te opštine, saopšteno je iz Komesarijata. Članak U Staroj Pazovi uručeni ugovori o dodeli građevinskog...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.