Google uložio žalbu na rekordnu kaznu EU

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 13.Sep.2017, 08:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google uložio žalbu na rekordnu kaznu EU

Evropska komisija je početkom leta objavila kako su njihove institucije dokazale da se Google unutar EU ponašao monopolistički i preferirao svoje proizvode i usluge, te ih promovisao putem vlastitog pretraživača – što nije u skladu s poštenom tržišnom praksom kako je definišu u EU

Zato je američkoj kompaniji tada određena i rekordna kazna, u iznosu od 2,42 milijarde evra, ali im je ostavljeno i 90 dana za žalbu.

Očekivano, Google je ovu mogućnost iskoristio >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << te je u ponedeljak zvanično uputio žalbu na izrečenu kaznu. Opšti sud EU sa sedištem u Luksemburgu zaprimio je Google-ovu žalbu, ali ne i zahtev da se za vreme rešavanja spora ukinu druge odluke Evropske unije, poput one da se kompaniji zabrani nastavak poslovanja na način koji je uzrokovao istragu i kaznu. Google će, dakle, morati i dalje da poštuje sadašnje odluke evropskih regulatornih tela koje se tiču monopolističkog ponašanja sve dok pravni proces ne bude završen.

Iz Opšteg suda EU kažu kako očekuju da bi ceo proces revidiranja žalbe, pa sve do konačne odluke, mogao potrajati i nekoliko godina. Iz Evropske komisije uvereni su da je njihova odluka o kazni doneta na čvrstim pravnim temeljima i da će neokrznuta proći kroz ovaj žalbeni postupak.

Izvor: bug.hr

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.