Gnusno povezivanje EU sa nacističkim režimom

Izvor: Akter, 19.Avg.2014, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gnusno povezivanje EU sa nacističkim režimom

Povodom poruka koje su osvanule u Kosovskoj Mitrovici a na kojima je pored logoa Euleksa ispisan kukasti krst, misija EU ocenjuje da je "gnusno" EU povezivati sa zastavom nacističkog režima

Šef Kancelarije za štampu i javno informisanje u EULEX-u Migel Karvaljo de Faria rekao je Tanjugu da misija nema drugi komentar osim da je "gnusno Evropsku uniju, dugogodišnjeg borca za slobodu, demokratiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << i vladavinu prava povezivati sa zastavom nacističkog režima".

U Kosovskoj Mitrovici tokom noći na više lokacija u gradu izlepljene su poruke kojima se od Euleksa traži da ide kući i u kojima je navedeno da je misija EU na Kosovu "neprijatelj srpskog naroda".

Poruke su su izlepljene na saobraćajnim znacima u Kosovskoj Mitrovici, a na spornim nalepnicama, pored logoa Euleksa, stoji i kukasti krst sa natpisom "Euleks neprijatelj srpskog naroda".

Na nekim od nalepnica napisano je "EULEX GO HOME" (Euleks idi kući), a osim u Mitrovici ove poruke su osvanule i na više lokacija u Zubinom Potoku.
Pogledaj vesti o: Eulex,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

"Gnusno povezivanje EU i nacista"

Izvor: B92, 19.Avg.2014

Misija EU na KiM ocenjuje da je “gnusno” povezivanje Evropske unije sa zastavom nacističkog režima, nakon pojavljivanja takvih poruka u Kosovskoj Mitrovici...U Kosovskoj Mitrovici su prošle noći na više mesta izlepljene poruke kojima se od Euleksa traži da napusti Kosovo i Metohiju, to jest...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.