Izvor: B92, 27.Sep.2021, 17:53

Glavni pregovarači Beograda i Prištine u sredu u Briselu

Glavni pregovarači Beograda i Prištine, Petar Petković i Besnik Bisljimi, sastaće se 29. septembra u Briselu, potvrdio je portparol EU Peter Stano.

Ovaj sastanak juče je najavio visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Đuzep Borelj koji je pozvao kosovsku i srpsku stranu na deeskalaciju situacije na severu Kosova, odnosno hitno povlačenje specijalnih jedinica kosovske policije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i uklanjanje blokada sa puteva u blizini prelaza Jarinje i Brnjak.

Borelj je poručio da je "dijalog uz posredovanje EU i dalje jedina platforma za rešavanje svih otvorenih pitanja između strana, uključujući i ona u vezi sa slobodom kretanja i registarskim tablicama".

"Dolazak glavnih pregovarača u Brisel narednih dana prvi je pozitivan korak. Od ključne je važnosti da oni dođu sa mandatom da razgovaraju o daljem putu i ​​pronađu održiva rešenja koja su u interesu građana", saopštio je Borelj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Jarinje,   Brnjak,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Plenković i Milanović o situaciji na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak

Izvor: Danas, 27.Sep.2021

Premijer Hrvatske i predsednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Andrej Plenković pozvao je večeras na zdrav razum i deeskalaciju situacije na granici Kosova i Srbije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.