Gibraltar: Zaplenjen tanker samo zbog kršenja sankcija

Izvor: B92, 12.Jul.2019, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gibraltar: Zaplenjen tanker samo zbog kršenja sankcija

Gibraltar je zaplenio iranski tanker prošle sedmice samo zato što je brod prekršio sankcije EU, izjavio je šef vlade te britanske teritorije Fabijan Pikardo.

To je bilo zbog prekršaja, ne na zahtev bilo koje druge zemlje, izjavio je Pikardo.

"Grajs 1" su zaplenili britanski kraljevski marinci na obali Gibraltara zbog sumnje da je prekršila sankcije protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sirije, preneo je Rojters.

"Odluke vlade Njenog Veličanstva u Gibraltaru donete su potpuno samostalno, na osnovu kršenja postojećih zakona, a ne na osnovu stranih političkih razmatranja ”, rekao je Pikardo parlamentu Gibraltara.

"Ove važne odluke o kršenju naših zakona nisu bile odluke koje se donose na osnovu političke molbe ili uputstva bilo koje druge države ili treće strane", rekao je Pikardo.

Iran je zatražio da Britanija oslobodi brod i negirao da je prenosio naftu Siriji i time prekršio sankcije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.