Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Avg.2015, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Frontex: Više od 110 tisuća migranata ušlo u EU tokom jula

Gotovo 110 tisuća migranata ušlo je u Evropsku uniju tokom jula i to nelegalnim rutama.  Većina ih dolazi iz ratom zahvaćene Sirije i najčešće preko Turske stižu na grčke otoke.

Frontex, služba EU za kontrolu granica sopćila je da je to gotov otri puta više nego je to bilo u istom mjesecu 2014.

Oko 340 tisuća izbjeglih od početka godine je stiglo u EU, uglavnom u Italiju, Grčku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << i Mađarsku.

Više od 620 tisuća ljudi zatražilo je azil u EU tokom prošle godine.

Izvršni direktor Frontexa Fabrice Leggeri izjavio je da je "ovo je izvanredna situacija koja traži od svih članica EU da se suoče s ovolikim valom migracije na svojim granicama ”.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Sirija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Tegobe migranata – od žuljeva do opekotina

Izvor: RTS, 18.Avg.2015

Od početka godine, oko 66.000 migranata zatražilo je azil u Srbiji. Iako se ne zna koliko ih je potražilo pomoć lekara, zna se da su to učinili zbog povreda nogu, rana na telu, temperature.. Do sada nisu registrovane zarazne bolesti, a epidemiološka situacija je pod kontrolom, kažu nadležni. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.