Fond za mlade talente dodelio 430 stipendija za studije u inostranstvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Dec.2019, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fond za mlade talente dodelio 430 stipendija za studije u inostranstvu

Na 91. sednici Fonda za mlade talente Republike Srbije, održanoj danas, doneta je Odluka o usvajanju Liste dobitnika stipendija po Konkursu za stipendiranje najboljih studenata studija drugog i trećeg stepena na univerzitetima zemalja članica Evropske unije i Evropske asocijacije za slobodnu trgovinu (EFTA) i na vodećim svetskim univerzitetima za školsku 2019/20. godinu.

Na ovogodišnji konkurs Fonda, koji je trajao od 25. septembra do 1. novembra 2019. godine, prijavilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se 464 kandidata, a 430 kandidata se nalazi na Listi dobitnika stipendija, dok 34 kandidata ne ispunjava jedan ili više uslova Konkursa i/ili ima nepotpunu dokumentaciju.

Lista dobitnika stipendija objavljena je na portalima Fonda za mlade talente Republike Srbije „Dositeja“, kao i Ministarstva omladine i sporta.

Informacije o iznosu stipendije po navedenom konkursu, kao i o terminima za potpisivanje Ugovora o stipendiranju sa dobitnicima stipendije biće blagovremeno objavljene.

Takođe, doneta je Odluka o raspisivanju Konkursa za stipendiranje do 950 studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 460 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, za školsku 2019/20. godinu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.