Flekenštajn: Došao trenutak za otvaranje poglavlja 23 i 24

Izvor: Blic, 07.Nov.2015, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Flekenštajn: Došao trenutak za otvaranje poglavlja 23 i 24

Potpredsednik Grupe socijalista i demokrata u Evropskom paralmentu iz nemačke SPD, Knut Flekenštajn, izjavio je danas da njegova grupa smatra da je došao trenutak za otvaranje poglavlja 23 i 24 u pregovorima Srbije o pristupanje EU, a da, po njegovom mišljenju, poglavlje 35 o Kosovu može biti otvoreno posle toga.

"Smatram da EU treba da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << složi da se otvore poglavlja 23 i 24 (o vladavini prava i temeljnim slobodama i bezbednosti) zato što je u Srbiji učinjen veliki napredak," rekao je Flekenštajn Tanjugu na marginama konferencije "Izazovi socijaldemokratije u regionu", koju su u Beogradu organizovale Demokratska stranka i Partija evropskih socijalista.

"Takođe mislim da treba nagraditi činjenicu da se Srbija nosi sa evropskom migrantskom krizom na način koji je mnogo više evropski nego kod nekih naših država članica. Sada je zaista trenutak da se to učini, " rekao je Flekenštajn.

Prema njegovim rečima, poglavlje 35 o Kosovu takodje je veoma važno, ali bi se on fokusirao na to da poglavlja 23 i 24 budu otvorena do kraja godine.

Tokom pregovora sa EU moraće da se razreše sva pitanja, ali treba prvo otvoriti ova dva poglavlja, napomenuo je Flekenštajn.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.