Premijer se sastao sa evropskim parlamentarcima

Izvor: Kurir, 06.Nov.2015, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer se sastao sa evropskim parlamentarcima

Premijer Aleksandar Vučić rekao je danas u razgovoru sa predstavnicima političke grupe socijaldemokrata u Evropskom parlamentu da Srbija ne odstupa od evropskog puta, a da je uz sprovođenje ekonomskih i drugih društvenih reformi, prioritet Vlade saradnja u regionu i održavanje regionalne političke i ekonomske stabilnosti.

Članovi Progresivne alijanse socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu Đani Pitela i poslanik te političke grupacije u EP Knut Flekenštajn, rekli >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << su da se u EP sa velikim interesovanjem prate dobri rezultati, koje daju ekonomske mere srpske Vlade.

Са посланицима ЕП Ђанијем Пителом и Кнутом Флекенштајном о #ЕУ путу Србије, реформама и стабилности у региону. pic.twitter.com/qRIJSwqpAb

Oni su istakli i da očekuju da do kraja godine budu otvorena prva poglavlja u pregovorima Srbije i Evropske unije, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju sa medijima.

Pitela i Flekenštajn, predstavnici druge po snazi stranke u Evropskom parlamentu, pozdravili su odgovoran i human način na koji Srbija postupa sa izbeglicama na svojoj teritoriji, ocenivši da je Srbija time postala primer poštovanja evropskih vrednosti.

Autor: Tanjug,Foto: Twitter

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Vučić sa ambasadorima Kvinte

Izvor: RTS, 06.Nov.2015

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ambasadorima zemalja Kvinte i šefom delegacije Evropske unije u Srbiji i zahvalio im na podršci ekonomskim reformama koje sprovodi srpska Vlada. . Na sastanku se...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.