File: Ohrabruje napredak Srbije

Izvor: RTS, 26.Nov.2012, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

File: Ohrabruje napredak Srbije

Napredak Srbije na evropskom putu ohrabruje, kaže evropski komesar za proširenje Štefan File i ističe da je za početak pregovora o pridruživanju Srbije EU, potrebno uspostaviti normalizaciju odnosa sa Kosovom.

Evropski komesar za proširenje Štefan File rekao je da napredak Srbije na evropskom putu ohrabruje i da je za početak pregovora o pridruživanju Srbije EU potrebno uspostaviti normalizaciju odnosa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa Kosovom.

Vlasti u Srbiji posvećene su daljem napretku zemlje na njenom evropskom kursu, ocenio je File u Zagrebu. 

"Kada su u pitanju odnosi sa Kosovom, cilj je normalizacija tih odnosa, kako bi i Srbija i Kosovo nastavili put ka EU, izbegavajući pritom da jedni druge blokiraju na tom putu", istakao je File.

Iako napredak ohrabruje, od Srbije se očekuje puna primena dogovora u dijalogu sa Prištinom, istakao je File.

Evropski komesar za proširenje je rekao da se "od Srbije očekuje i da se konstruktivno i sveobuhvatno uključi u dijalog na višem nivou, koji nadgleda Visoka predstavnica Ketrin Ešton".

Prema njegovim rečima, očekuje se da se sledećeg meseca usvoji Akcioni plan o sprovođenju reformi.

File je boravio u Zagrebu gde će je najvišim hrvatskim funkcionerima razgovarao o završetku hrvatskih priprema za punopravno članstvo u Evropskoj uniji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

File: Napredak Srbije ohrabruje

Izvor: RTS, 27.Nov.2012, 10:28

Napredak Srbije na evropskom putu ohrabruje, kaže evropski komesar za proširenje Štefan File i ističe da je za početak pregovora o pridruživanju Srbije EU potrebno uspostaviti normalizaciju odnosa sa Kosovom...Evropski komesar za proširenje Štefan File rekao je da napredak Srbije na evropskom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.