Fabijus: Ne suprotstavljati EU i Rusiju oko Ukrajine

Izvor: Blic, 25.Feb.2014, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fabijus: Ne suprotstavljati EU i Rusiju oko Ukrajine

Francuski šef diplomatije Loran Fabijus ocenio je danas da ceo svet treba da pokuša da pomogne Ukrajini da izađe iz krize i da ne treba da se suprotstavljaju Rusija, s jedne, i Evropska unija, sa druge strane.

"Potrebno je da svi partneri, uključujući Rusiju, pomognu Ukrajini", rekao je Fabijus za francusku televiziju Frans 1, dodajući da ne bi bilo dobro da Moskva sada povuče svoju podršku Kijevu.

On je ukazao da je Ukrajina u Evropi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ali da nije u EU, i da stoga ne treba suprostaviti s jedne strane Rusiju a s druge EU, već da treba omogućiti da Ukrajina može da saradjuje istovremeno i sa Rusijom i sa EU.

Moskva je zapretila da može da obustavi svoju finansijsku pomoć Ukrajini i osporila legitimitet "diktatorskih metoda" novih ukrajinskih vlasti koje su se okrenule Zapadu za hitnu finansijsku pomoć od 35 milijardi dolara.

Upitan o podršci koju EU može da pruži, Fabijus je rekao da Francuska može da deluje samo ako MMF pomogne.

"Treba se vrlo brzo pozabaviti ekonomskom situacijom u Ukrajini. Potrebno je pre svega da MMF to podrži, a to pretpostavlja reforme koje neće biti lake", rekao je francuski ministar.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fabijus: Svi da pomognu Ukrajini

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Feb.2014

Francuski šef diplomatije Loran Fabijus ocenio da svi treba da pomognu Ukrajini da izađe iz krize i dodao da Rusija i EU ne treba da se sukobljavaju oko toga. "Potrebno je da svi partneri, uključujući Rusiju, pomognu Ukrajini", rekao je Fabijus za francusku televiziju Frans 1, i dodao da ne bi bilo...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.