Izvor: Blic, 25.Apr.2023, 19:10

FARSA SA OPASNIM KRAJEM Šta posle izbora na severu Kosova: Bizarni i nelegitimni rezultati trajno će ugroziti položaj Srba u 4 opštine i vratiti dijalog Beograda i Prištine NEKOLIKO KORAKA UNAZAD

Nakon izbora na severu Kosova, jasno je da je normalizacija odnosa Beograda i Prištine krenula nizbrdo, uz bojazan da to nije nepovratan proces. Opšte je mišljenje da je napravljen ogroman korak nazad i da je i ono malo međusobnog poverenje iščezlo. Što je najgore, Zapad je priznavanjem izbora na koje je izašlo tri odsto građana nastavio da srozava svoj kredibilitet pa se više ne može ni pretpostaviti da li EU i SAD sa svojim autoritetom uopšte mogu da doprinesu pronalaženje najboljeg mirnog rešenja za kosovsko pitanje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.