Evrostat: Najviše se radi na Balkanu

Izvor: B92, 13.Jul.2023, 11:21

Evrostat: Najviše se radi na Balkanu

Prema podacima Evrostata, Službe za statistiku EU, zaposleni u Crnoj Gori rade 42,8 sata u sedmici, sledi ih Srbija sa 42,3, a ispred je Turska sa 42,9 sati.

Prosečni radni sati sedmično u Evropi uveliko variraju, piše Euronjuz i dodaje da su zemlje sa većim brojem radnika sa skraćenim radnim vremenom posebno prijavile kraće prosečne radne nedelje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U prošloj godini, prosečan broj stvarnih sedmičnih radnih sati, prema podacima Evrostata, na glavnom poslu u EU kretao se od 32,4 sata u Holandiji do 39,7 sati u Grčkoj i Rumuniji.

Ovo uključuje i radnike sa punim i nepotpunim radnim vremenom starosti od 20-64 godine.

Nakon Grčke i Rumunije slede Poljska 39,5 sati, Bugarska (39,2 sata) i Severna Makedonija 39 sati, preneo je portal RTCG. Sve ovo, navodi se, sugeriše da ljudi u balkanskim zemljama imaju najduže prosečno radno vreme nedeljno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.