Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Jul.2019, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropski zvaničnici čestitali novoizabranoj predsednici EK

Sadašnji predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker, visoka predstavnica EU Federika Mogerini kao i komsar za proširenje Johanes Han čestitali su danas Ursuli fon der Lajen na izboru za predsednicu Evropske komisije.

"Čestitke Ursuli fon der Lajen. Konačno je došla prva žena na čelo Evropske komisije. Taj posao je ogromna odgovornost i izazov. Siguran sam da ćeš biti sjajna predsednica. Dobrodošla kući", napisao je na svom Tviter nalogu Žan-Klod Junker koga >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << će ona zameniti u novembru.

Evropski komesar za proširenje Johanes Han joj je čestitao naglašavajući njenu ambicioznu agendu i to što je potvrdila evropsku perspektivu za Zapadni Balkan.

"Posebno sam srećan zbog njenog naglašavanja da EU treba da postane jači globalni igrač, uključujući i potvrdu evropske perspektive za Zapadni Balkan," napisao je Han na Tviteru.

On je ukazao da je agenda koju je ona danas predstavila u Evropskom parlamentu ambiciozna i da uključuje sve "ključne prioritete za izgradnju ujedinjene i jače Evropske unije koja može da se suoči sa sadašnjim i budućim izazovima".

Ursula fon der Lajen je u svom izlaganju pred evroposlanicima danas između ostalog rekla da želi da potvrdi evropsku perspektivu Zapadnog Balkana i da vidi važnu ulogu u nastavku reformskog procesa širom tog regiona.

Visoka predstavnica EU Federika Mogerini je odmah u parlamentu lično čestitala novoizabranoj predsednici Evropske komisije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.