Svet

0

Evropski zvaničnici čestitali novoizabranoj predsednici EK

Autor: VV

Izvor: Beta

Evropski zvaničnici čestitali novoizabranoj predsednici EK

Izvor: Foto: Beta, AP

"Čestitke Ursuli fon der Lajen. Konačno je došla prva žena na čelo Evropske komisije. Taj posao je ogromna odgovornost i izazov. Siguran sam da ćeš biti sjajna predsednica. Dobrodošla kući", napisao je na svom Tviter nalogu Žan-Klod Junker koga će ona zameniti u novembru.

Evropski komesar za proširenje Johanes Han joj je čestitao naglašavajući njenu ambicioznu agendu i to što je potvrdila evropsku perspektivu za Zapadni Balkan.

"Posebno sam srećan zbog njenog naglašavanja da EU treba da postane jači globalni igrač, uključujući i potvrdu evropske perspektive za Zapadni Balkan," napisao je Han na Tviteru.

On je ukazao da je agenda koju je ona danas predstavila u Evropskom parlamentu ambiciozna i da uključuje sve "ključne prioritete za izgradnju ujedinjene i jače Evropske unije koja može da se suoči sa sadašnjim i budućim izazovima".

Ursula fon der Lajen je u svom izlaganju pred evroposlanicima danas između ostalog rekla da želi da potvrdi evropsku perspektivu Zapadnog Balkana i da vidi važnu ulogu u nastavku reformskog procesa širom tog regiona.

Visoka predstavnica EU Federika Mogerini je odmah u parlamentu lično čestitala novoizabranoj predsednici Evropske komisije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR