Evropski standardi - policija efikasnija, građani bezbedniji

Izvor: Press, 04.Nov.2014, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropski standardi - policija efikasnija, građani bezbedniji

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas da Srbija želi da evropski standardi koje usvaja, njenu policiju učine efikasnijom i da se građani osećaju bezbednije.
Tokom drugog dana 83. zasedanja Generalne skupštine Interpola u Monaku, Stefanović je istakao da je Srbiji i njenim građanima veoma važno da srpska policija bude sposobna da se odupre svim vidovima kriminala.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << /> "Na našem putu ka EU nije važno da jednog dana budemo samo zvezdica na zastavi EU, već da standardi koje usvajamo našu policiju učine efikasnijom i da se građani osećaju bezbednije", naglasio je ministar unutrašnjih poslova.

To znači, prema njegovim rečima, i da međunarodna saradnja mora da bude čvršća, da kriminalci znaju da ne mogu da odu u bilo koju zemlju i tamo budu pošteđeni sankcija i gonjenja.



Ministar je podsetio da srpska policija ima neverovatno dobru saradnju sa velikim brojem zemalja, ali i da ima prostora da se ona u okviru Interpola unapredi.

Stefanović je tokom zasedanja skupštine Interpola imao biletaralne susrete sa ministrima unutrašnjih poslova Nemačke, Rusije, Monaka i zamenikom ministra javne bezbednosti NR Kine.

U saopštenju MUP-a se navodi da je tema današnjeg ministarskog sastanka, na skupštini Interpola, bila globalizacija, borba protiv terorizma i organizovanog kriminala, a dogovoreno je da se u narednom periodu definišu dalji pravci u toj zajedničkoj borbi.

Generalnoj skupštini prisustvovali su i direktor policije Milorad Veljović i načelnik Uprave za međunarodnu operativnu policijsku saradnju Milan Dimitrijević.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Standardi EU za bezbednost građana

Izvor: B92, 04.Nov.2014

Ministar Nebojša Stefanović rekao da Srbija želi da evropski standardi koje usvaja, policiju učine efikasnijom i da se građani osećaju bezbednije...Tokom drugog dana 83. zasedanja Generalne skupštine Interpola u Monaku, Stefanović je istakao da je Srbiji i njenim građanima veoma važno da srpska...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.