OŠTRE KAZNE EP odobrio nove mere protiv terorizma

Izvor: Blic, 16.Feb.2017, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OŠTRE KAZNE EP odobrio nove mere protiv terorizma

Poslanici Evropskog parlamenta (EP) odobrili su danas na zasedanju u Strazburu nove mere u borbi protiv terorizma koje će tretirati odlazak stranih boraca u konfliktne zone kao terorističku obuku ili javno podsticanje na terorizam.

Nove mere će pooštriti kazne za odlazak ili povratak stranih boraca iz konfliktnih zona, pomaganje, finansiranje i podržavanje takvih akcija.

Nakon terorističkih napada u Francuskoj, Belgiji i Nemačkoj, članice EU zatražile su jače antiterorističke zakone, kojim će biti obuhvaćen veći broj ekstremističkih akcija.

Usvojene mere biće primenjene u narednih 18 meseci u članicama EU.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evropski parlament usvojio nove mere protiv terorizma

Izvor: N1 televizija, 16.Feb.2017

Poslanici Evropskog parlamenta odobrili su na zasedanju u Strazburu nove mere u borbi protiv terorizma koje će tretirati odlazak stranih boraca u konfliktne zone kao terorističku obuku ili javno podsticanje na terorizam...Nove mere će pooštriti kazne za odlazak ili povratak stranih boraca iz konfliktnih...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.