Evropske berze ojačale nakon istorijskog dogovora

Izvor: B92, 21.Jul.2020, 09:23

Evropske berze ojačale nakon "istorijskog dogovora"

London/Frankfurt -- Indeksi na evropskim berzama fjučersa porasli su jutros nakon što su lideri Evropske unije postigli „istorijski“ dogovor o planu za oporavak ekonomija.

Predsedavajući samita i predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel napisao je na Tviteru reč “Dogovor”, noćas u 3,15 časova po srednjoevropskom vremenu ubrzo nakon što je 27 lidera konačno postiglo sporazum na plenarnoj sednici, prenosi Rojters.

Evropski indeks fjučersa EuroStoks >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 50 porastao je za 0,5 posto, dok su nemački DAKS i londonski FTSE terminski indeksi ojačali za 0,7 odnosno 0,4 procenta, respektivno.

Pored toga, nade u postizanje evropskog dogovora i pozitivni podaci niza kompanija kandidata za pronalazak vakcine protiv virusa Kovid-19 podstakli su uspon panevropskog indeksa STOKS 600 u ponedeljak, dodaje britanska agencija.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.