Evropska unija još nije spremna da uvede nove sankcije Rusiji!

Izvor: BKTV News, 01.Jul.2014, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropska unija još nije spremna da uvede nove sankcije Rusiji!

Vlade država članica Evropske unije još nisu spremne da uvedu nove, dodatne sankcije Rusiji pošto je istekao privremeni prekid vatre, a oružani sukobi su obnovljeni na istoku Ukrajine, izjavio je danas neimenovani diplomata u Briselu.

Visokorangirane diplomate sastale su se rano jutros u Briselu da bi razmotrile da li je potrebno preduzimanje novih kaznenih mera, posle samita lidera država članica EU prošlog petka kada je zvanična Moskvu upozorena >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << da su “sankcije na stolu”, ukoliko mirovni pregovori ne daju rezultate.
“Odlučili su da će pratiti situaciju. Slika na terenu je pomešana. U međuvremenu, intenzivirane su pripreme za sankcije”, rekao je jedan neimenovani diplomata, prenela je agencija Rojters.
I još dvojica diplomata u Briselu potvrdila su danas takav stav. Rojters navodi da su ukrajinske vladine snage danas počele vazdušne i artiljerijske napade na pro-ruske snage u istočnim regionima pošto je predsednik Petro Porošenko objavio da neće produžiti primirje na istoku Ukrajine.
Istovremeno nemački ministar finansija Volfgang Šojble izjavio je da Berlin neće oklevati da podrži ekonomske sankcije protiv Rusije, bez obzira na posledice po nemačku privredu, ali ukoliko Moskva nastavi da krši međunarodno pravo Ukrajini.
“To nas ne sprečava da radimo ono što moramo da uradimo”, rekao je Šojble povodom nedoumica članica EU da li da odmah uvedu nove, dodatne sankcije Rusiji, zbog navodnog neispunjavanja zahteva koji su upućeni Moskvi.
Izvor: tanjug.rs
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Rat u Ukrajini

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Ukrajina - iz minuta u minut - 01.07

Izvor: Vostok.rs, 02.Jul.2014, 07:47

02.07.2014. -.. 21:00   Slavjansk: Opelo civilnim žrtvama uz detonacije granata....20:45   Evropska unija odložila sankcije protiv Rusije - Savet Evropske unije nije doneo odluku o uvođenju ekonomskih sankcija protiv Rusije, izjavio je evropski diplomatski izvor, komentarišući sednicu...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.