Evropska unija još jednom potvrdila: Ukrajini podrška - Rusiji sankcije

Izvor: B92, 28.Nov.2023, 17:23

Evropska unija još jednom potvrdila: Ukrajini podrška - Rusiji sankcije

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj izjavio je da je usaglašen 12. paket sankcija Rusiji.

On je ponovio da će Evropska unija nastaviti sa podrškom Ukrajini.

"Bilo je važno da danas obavimo bilateralne razgovore sa ministrom spoljnih poslova Ukrajine Dmitrom Kulebom, u trenutku kada Rusija pokušava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da eksploatiše tragediju u Gazi, nadajući se da je pažnja sveta usmerena negde drugde", rekao je Borelj nakon sastanka u Briselu.

On je rekao da je na sastanku razgovarano o diskusiji dugoročne garancije posvećenosti EU bezbednosti Ukrajini koja će biti pokrenuta, putu te države ka Uniji i mirovnoj formuli koju je izneo predsednik Volodimir Zelenski.

Kuleba je na zajedničkoj konferenciji za štampu sa Boreljom izjavio da će duskusija o dugoročnim bezbednosnim garancijama EU Kijevu, doneti benefite za ceo svet.

"Odluka o otvaranju razgovora za pristupanje Ukrajine u EU je važna za nas. Očekuje nas da još mnogo uradimo po tom putanju, ali se radujemo pozitivnim rezultatima na tom putu", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.