Evroparlamentarci na sastanku s predstavnicima SzS i PSG

Izvor: RTS, 03.Dec.2019, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evroparlamentarci na sastanku s predstavnicima SzS i PSG

Članovi delegacije Evropskog parlamenta, predsednik grupe Evropske narodne partije (EPP) Manfred Veber i izvestilac EP za Srbiju Vladimir Bilčik sastali su se sa predstavnicima Saveza za Srbiju i Pokreta slobodnih građana.
U sedištu Delegacije EU skupu prisustvuju predsednik DS Zoran Lutovac, predsednik SDS Boris Tadić, lider >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Dveri Boško Obradović, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović i potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović.

Takođe, na sastanak je došao član Predsedništva PSG Petar Miletić.
Sastanku ne prisustvuju lideri SZS Dragan Đilas i PSG Sergej Trifunović.
Kako su mediji ranije objavili, tema razgovora je međustranački dijalog vlasti i opozicije o predstojećim parlamentarnim izborima, kao i najavljeni bojkot dela opozicije.
Stranke koje ne pripadaju SzS-u izrazile su juče nezadovoljstvo selektivnim odnosom u organizaciji sastanka predstavnika Evropskog parlamenta sa srpskom opozicijom u sedištu Delegacije EU, jer su poziv dobili samo SzS i PSG.
U Ligi socijaldemokrata Vojvodine bili su začuđeni informacijom da će se Bilčik i Veber sastati samo sa predstavnicima SzS i PSG, a u Stranci moderne Srbije smatraju ovaj potez kontraproduktivnim i štetnim.
Naveli su da posle toga ne vide razlog za učešće u nastavku međustranačkog dijaloga uz posredovanje Evropskog parlamenta.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Dveri

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ĐILAS I SERGEJ ODSUTNI Evroparlamentarci na sastanku sa predstavnicima opozicije, a evo koje su stranke dobile poziv

Izvor: Blic, 03.Dec.2019

Članovi delegacije Evropskog parlamenta, predsednik grupe Evropske narodne partije (EPP) Manfred Veber i izvestilac EP za Srbiju Vladimir Bilčik sastali su se danas sa predstavnicima Saveza za Srbiju (SzS) i Pokreta slobodnih građana (PSG).

Nastavak na Blic...

SzS i PSG: Dijalog bez rezultata, nema uslova za fer izbore

Izvor: RTS, 03.Dec.2019

Predstavnici Saveza za Srbiju (SzS) i Pokreta slobodnih građana (PSG) izjavili su da su na sastanku sa članovima delegacije Evropskog parlamenta (EP) izneli stav da dosadašnji dijalog uz posredovanje EP nije dao rezultate i da u Srbiji nema uslova za održavanje fer izbora, kao i da njihove...

Nastavak na RTS...

Obradović: Sa predstavnicima EP o pomeranju datuma izbora

Izvor: Danas, 04.Dec.2019, 09:38

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je jedina tema razgovora sa predstavnicima Evropskog parlamenta (EP) bilo pomeranje datuma izbora.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.