Izvor: KreditniCentar.rs, 14.Okt.2011, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Elektronsko poslovanje smanjuje korupciju

Elektronsko poslovanje treba da dobije veću primenu jer utiče na pad troškova, povećava efikasnost firmi i smanjuje korupciju, rečeno je danas u Aranđelovcu, na konferenciji o informaciono-komunikacionim tehnologijama pod nazivom 'e-talk'.Predsednik opštine Aranđelovac Vlada Gajić je istakao da je ova opština među prvima u Srbiji počela da primenjuje informacionu tehnologiju i da ima planove da je iskoristi i za drugačije pravljenje lokalnog budžeta.
'Mi smo, kroz partnerstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu KreditniCentar.rs << sa gradom Tartu u Estoniji i kroz projekte Exćange 3 Evropske unije, u procesu izrade softfera za unapređenje elektronskog poslovanja i budžetiranja opštine Aranđelovac i verujem da će to u nekoj kasnijoj fazi postati projekat koji će biti jedinstven za sve lokalne samouprave u Srbiji', rekao je Gajić.
Podsećajući da zdravstvena delatnost sve više koristi informacione tehnologije, pomoćnik ministra zdravlja Petar Bulat je rekao da ministarstvo ima dva velika međunarodna projekta u toj oblasti.
'Tokom ove i naredne godine imaćemo kompletno informatizovanu primarnu zdravstvenu zaštitu, a nadamo se da ćemo do kraja 2014. i početkom 2015. godine imati i kompletno informatizovano zdravstvo u Srbiji', rekao je Bulat.
To će doneti prednosti pacijentima, bez obzira na to što postoji otpor kod pojedinih lekara, jer unošenje podataka u računar oduzima vreme, ali će kasnije imati mnogo više vremena da se posvete svom pravom poslu, rekao je pomoćnik ministra i dodao da će se time ostvariti velike uštede koje će se vratiti zdravstvu kroz unapređenje zdravstvene zaštite.
U radnom delu koferencije, sutra će tokom pet sesija i dve panel diskusije biti više reči reči o zakonskoj regulativi za uvođenje informacione tehnologije, njenoj bezbednosti, ulozi u jačanju poslovne konkurentnosti Srbije, obrazovanju za digitalno doba i drugim temama.
Organizator dvodnevne konferencije u Aranđelovcu je Euro IT Forum, a pokrovitelji skupa su Privredna komora Srbije i Društvo za informatiku Srbije.
Izvor: blic.rs

Nastavak na KreditniCentar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KreditniCentar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KreditniCentar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.