Izvor: B92, 27.Okt.2010, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekološki zakoni usklađeni sa EU

Beograd -- Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić, obrazlažući set ekoloških zakona u Skupštini, rekao da su oni usklađeni sa standardima EU.

Ministar je pred poslanicima Skupštine Srbije obrazložio predloge sedam zakonskih predloga.

Dulić je rekao da su izmene postojećih zakona predložene da bi se omogućila bolja efikasnost i pojednostavile procedure.

Reč je o izmenama i dopunama zakona o hemikalijama i biocidnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proizvodima, o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu kao i o zaštiti od buke, zakona o zaštiti prirode, upravljanju otpadom, i predlog zakona o meteorološkoj i hidrološkoj delatnosti.

"Izmene zakona o prirodi predviđaju jednostavnije i brže procedure, i bolje mehanizme zaštite", kazao je Dulić.

Dulić je naveo i da je setom zakona predviđena podrška lokalnim samoupravama i preduzećima.

Izmene zakona o upravljanju otpadom preciznije određuju obaveze prevoznika otpada.

Izmene zakona o hemikalijama i biocidnim proizvodima podrazumevaju osnivanje Agencije za hemikalije, a formiraće se baza podataka o hemikalijama i biocidnim proizvodima.

Izmene zakona o zaštiti od buke preciznije će odrediti granične vrednosti buke i javnosti omogućiti bolji uvid u evidenciju.

Prema rečima ministra, Zakon o meteorološkoj i hidrološkoj delatnosti, doneće propise savremenije od važećih, iz 1990. godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Poslanici o zakonima iz oblasti zaštite životne sredine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2010

BEOGRAD -..Poslanici republičkog parlamenta nastavili su danas treću sednicu jesenjeg zasedanja objedinjenom načelnom raspravom o sedam zakonskih predloga iz oblasti zaštite životne sredine...Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić rekao je obrazlažući u Skupštini set...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.