EUR/USD

Izvor: FXLider.com, 29.Jun.2012, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EUR/USD

Evropski lideri juče su otpočeli dvodnevni samit kako bi diskutovali o načinima da se savlada dužnička kriza. Jedan o predloga o kome će se razgovarati je I predlog desetogodišnjeg plana čiji je nacrt dao predsednik saveta Evrope Herman Van Rompuy  a u čijem osnovu leži veća regionalna integracija. Ministri finansija evro zone pripremili su teren liderima EU odobravajući pomoć Kipru i pripremom plana pomoći španskim bankama. IMF će početi pregovore o potencijalnim promenama u uslovima za dobijanje pomoći Grčkoj nakon što sledeće nedelje IMF tim otputuje u Atinu . I zamenici ministara finansija su juče popodne počeli svoj sastanak na kome će razgovarati o kratkoročnim koracima u borbi sa krizom. Angela Merkel koja je odbila predloge o podeli duga ili o dodatnim akcijama da bi se smanjili troškovi pozajmljivanja u Španiji I Italiji izjavila je da je da će njen fokus biti na merama koje treba da podstaknu ekonomski rast. EU lideri fokusirali su se na hitnu pomoć Španiji I Italiji. Planirani su razgovori o kupovini državnih obveznica kako bi se smanjili troškovi pozajmljivanja sa rekordno visokih nivoa. Jedan od predloga je I da se kroz fond za pomoć kupuje kolaterizovan javni dug na primarnom tržištu. Ovaj predlog je otvorio pitanje I da li fond za pomoć treba da posluži kao direktna pomoć bankama I o ulozi ECB koja je već kupila preko 200 milijardi evra državnih obveznica I ubrizgala vise od 1 triliona evra kroz trogodišnje kredite u bankarski system. I zamenici ministara finansija su juče popodne počeli svoj sastanak na kome će razgovarati o kratkoročnim koracima u borbi sa krizom. Angela Merkel koja je odbila predloge o podeli duga ili o dodatnim akcijama da bi se smanjili troškovi pozajmljivanja u Španiji I Italiji izjavila je da je da će njen fokus biti na merama koje treba da podstaknu ekonomski rast. Na kraju prvog dana lideri su odustali od toga da vlade imaju referentan kreditorski status kada su upitanju krediti za pomoć španskim bankama čime je otvoren put za direktnu dokapitalizaciju banaka čim Evropa postavi bankarskog supervizora.
Tokom azijskog trgovanja EUR/USD je oscilirao. Na jednočasovnom grafikonu MACD ulazi u fazu prekomerne kupovine u kojoj se RSI već nalazi. Nakon proboja gornje Bolindžer trake cena je počela da oscilira što može da ukaže na dalji rast cene. Naša preporuka bila bi kupovna pozicija.

Strategy
Entry
1st target
2nd target
LONG 1.25753 1.26073 1.26190

Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na FXLider.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jutarnja analiza za 29.6.2012

Izvor: FXLider.com, 29.Jun.2012

Evropski lideri juče su otpočeli dvodnevni samit kako bi diskutovali o načinima da se savlada dužnička kriza. Jedan o predloga o kome će se razgovarati je I predlog desetogodišnjeg plana čiji je nacrt dao predsednik saveta Evrope Herman Van Rompuy  a u čijem osnovu leži veća regionalna...

Nastavak na FXLider.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta FXLider.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta FXLider.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.