EU za Montijeve reforme i posle Montija

Izvor: EurActiv Srbija, 11.Dec.2012, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU za Montijeve reforme i posle Montija

Evropski lideri pozivaju narednu italijansku vladu da istraje na putu reformi premijera Marija Montija koji je najavio da će uskoro podneti ostavku zbog odluke njegovog prethodnika Slivija Berluskonija da se vrati na političku scenu. Očekuje se da se prevremeni parlamentarni izbori, ako Monti podnese ostavku do kraja godine, održe u februaru. Berluskonijeva najava nije uzburkala samo političare, već i javnost u zemlji i inostranstvu koja nije zaboravila finansijske i seksualne skandale tog medijskog magnata.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Izbori

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Italijanska berza burno odreagovala na Montijevu najavu ostavke

Izvor: Vostok.rs, 11.Dec.2012

11.12.2012. -..Italijanska berza je pokazala oštar pad cena posle najave premijera Marija Montija da će uskoro dati ostavku...Indeksi su pali za 3%, mada na drugim evropskim berzama takve oštre reakcije na izjavu premijera nije bilo...Mario Monti, na čelu vlade od novembra 2011. godine, najavio je...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.