EU uvodi embargo na oružje Venezueli

Izvor: N1 televizija, 09.Nov.2017, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU uvodi embargo na oružje Venezueli

EU će uvesti embargo na izvoz oružja Venezueli i razmotriti druge sankcije kao odgovor na političku krizu u toj južnoameričkoj zemlji, najavili su zvaničnici te zemlje.

Te dve mere približiće Uniju SAD-u koji je već uveo sankcije ranije ove godine i upućuju na promenu politike Brisela koji se ranije ustručavao da zauzme oštriji pristup prema Karakasu.

"Ti su koraci danas odobreni, otvarajući >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << put da ih sledećeg ponedeljka usvoje ministri spoljnih poslova", rekao je jedan neimenovani diplomata dodajući da je odluka ministara formalnost.

Sankcije protiv osoba bliskih venezuelanskom predsedniku Nikolasu Maduru već duže vreme traži Španija, ali je EU bila podeljena oko toga na koga bi se sankcije trebale odnositi, dok je Velika Britanija veliki izvoznik oružja u Venezuelu.

Diplomate kažu da su prekretnica za evropske vlade bili lokalni izbori prošlog meseca na kojima su pobijedili Madurovi vladajući socijalisti.

Ankete su predviđale uverljivu pobedu opozicije, ali je na kraju osvojila samo nekoliko lokalnih uprava, pokazuju podaci republičke komisije.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.