EU treba da sarađuje s Turskom o izbeglicama

Izvor: Akter, 23.Okt.2015, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU treba da sarađuje s Turskom o izbeglicama

Evropska unija (EU) treba da održi obećanje, među kojima je pomoć od tri milijarde evra, pre nego što Turska ne počne da primenjuje plan o zaustavljanju talasa izbeglica koji dolaze u Evropu, izjavio je danas ambasador Turske u Briselu

"EU treba da ispuni nekoliko obećanja u zamenu za veću saradnju Turske o izbegličkoj krizi", izjavio je ambasador Selim Jenel u intervjuu Frans presu.

Evropska komisija saopštila je prošle nedelje da je postigla >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << dogovor s Turskom o zajedničkom akcionom planu u cilju rešavanja izbegličke krize.

Plan predviđa nastavak pregovora o kandidaturi Turske za članstvo u EU, lakšu proceduru za dobijanje vize turskim građanima, kao i finansijsku pomoć. Turska bi zauzvrat primila još izbeglica i ojačala kontrolu na svojim granicama.

Jenel je rekao da se o tom planu još pregovara i dodao da će plan biti primenjen jedino ako Brisel održi obećanje.

"Na finansijskom planu tražimo tri milijarde evra na godišnjem nivou", rekao je turski predsednik i dodao da je Turska potrošila milijarde evra za prijem izbeglica poslednjih godina.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.