EU se priprema da prizna Gvaida

Izvor: B92, 04.Feb.2019, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU se priprema da prizna Gvaida

U nacrtu saopštenja EU navodi se da će njene članice priznati Huana Gvaida, predsednika Nacionalne skupštine Venecuele, za privremenog predsednika te države.

Države EU su već danima spore povodom situacije u Venecueli. Za sada je deset zemalja priznalo Gvaida pošto je istekao njihov rok predsedniku Nikolasu Maduru da raspiše predsedničke izbore, javlja Rojters.

Druge članice EU su ipak opreznije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog zabrinutosti da bi se mogao postaviti presedan za priznavanje samoproglašenog vođe.

Ovaj nacrt saopštenja EU stoga je više odluka pojedinih država, a ne Evropske unije. Postaće zvanični stav EU u slučaju da nijedna od 28 članica ne podnese zvanični prigovor.

"Pojedinačne članice EU priznaće Huana Gvaida, predsednika Nacionalne skupštine Venecuele, za privremenog predsednika Venecuele", navodi se u nacrtu, u kojem se poziva na "slobodne, poštene i demokratske predsedničke izbore."

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU se priprema da prizna Gvaida

Izvor: Radio 021, 04.Feb.2019

U nacrtu saopštenja EU navodi se da će njene članice priznati Huana Gvaida, predsednika Nacionalne skupštine Venecuele, za privremenog predsednika te države...Države EU su već danima spore povodom situacije u Venecueli. Za sada je deset zemalja priznalo Gvaida pošto je istekao njihov rok predsedniku...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.