ITALIJA STAVILA VETO: NE PRIHVATA saopštenje EU o priznanju Gvaida za privremenog predsednika!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Feb.2019, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ITALIJA STAVILA VETO: NE PRIHVATA saopštenje EU o priznanju Gvaida za privremenog predsednika!

Italija je blokirala saopštenje EU o priznanju predsednika parlamenta Venecuele Huana Gvaida za privremenog predsednika države, saopštio je diplomatski izvor u Briselu.

Šest evropskih zemalja - Nemačka, Španija, Francuska, Holandija, Portugal i Velika Britanija su postavile ultimatum za raspisivanje novih predsedničkih izbora u Venecueli.

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro odbacio je ultimatum >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << više evropskih zemalja za raspisivanje predsedničkih izbora.

Maduro je za špansku tv "Seksta" rekao da neće pokazati "kukavičluk pred pritiskom" onih koji traže njegov odlazak i podžavaju Huana Gvaida.

Ultimatum evropskih zemalja istekao je sinoć.

Maduro, koji ima podršku Rusije, Kine, Severne Koreje, Turske i Kube, izjavio je ranije da je spreman na prevremene parlamentarne izbore isključujući mogućnost predsedničkih.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

RAZDOR U EU: Italija uložila veto na priznanje Unije da je Huan Gvaido predsednik Venecuele

Izvor: Večernje novosti, 04.Feb.2019

Italija je blokirala saopštenje EU o priznanju predsednika parlamenta Venecuele Huana Gvaida za privremenog predsednika države Italija je blokirala saopštenje EU o priznanju predsednika parlamenta Venecuele Huana Gvaida za privremenog predsednika države, saopštio je Sputnjiku...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.