EU šalje avione Grčkoj u borbi protiv požara

Izvor: SEEbiz.eu, 18.Jul.2015, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU šalje avione Grčkoj u borbi protiv požara

ATENA - Francuski zrakoplovi trebali bi, na temelju mehanizma Europske unije za pružanje hitne pomoći, stići u subotu u Grrčku kako bi pomogli lokalnim vlastima u borbi protiv požara koji bukte u blizini Atene i na Peloponeskom poluotoku.

Grčki vatrogasci borili su se u petak u blizini Atene kako bi održali kontrolu nad širenjem požara kojega su pojačavali jaki vjetrovi i visoke temperature.

Dim >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << se uzdizao nad dijelom Atene Ilioupoli, a helikopteri su letjeli iznad požarišta. Grčki kanal Skai TV prikazao je snimke ljudi kako kantama vode nastoje spriječiti širenje vatre.

U Lakoniji, na južnom grčkom poluotoku Peloponezu vatra je prisilila na evakuaciju dvaju sela. Grčki zrakoplov za gašenje požara bio je prisiljen prizemljiti se, no posada je ostala neozlijeđena.

U Parizu je francusko ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo je da šalje zrakoplove kao trenutačan odgovor na grčki zahtjev za pomoć u sklopu europskog mehanizma civilne zaštite. Dva kanadera i zrakoplov za izviđanje koji će koordinirati akcije iz zraka i sa zemlje trebali bi stići u subotu poslijepodne.

"EU stoji uz Grčku kako bi pomogao u odgovoru na ovu prirodnu katastrofu. Odgovorili smo brzo i uz punu solidarnost na poziv za pomoć", kazao je europski povjerenik za humanitarnu pomoć i krizno upravljanje Kristos Stilianides.

Premijer Aleksis Cipras trebao bi tijekom jutra posjetiti stožere civilne zaštite kako bi procijenio razmjere krize.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.