EU produžila sankcije Rusiji za šest meseci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Dec.2015, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU produžila sankcije Rusiji za šest meseci

Evropska unija danas je zvanično produžila ekonomske sankcije Rusiji za još šest meseci, uvedene zbog uloge zvanične Moskve u ukrajinskoj krizi, saopšteno je na sajtu Saveta EU.

Sankcije su, kako se podseća, prvobitno uvedene 31. jula 2014. na period od godinu dana.

S obzirom da Sporazumi iz Minska nisu u potpunosti primenjeni do 31. decembra ove godine, sankcije se produžuju, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << istovremeno Savet nastavlja sa svojom procenom napretka implementacije, kaže se u saopštenju.

Današnjom odlukom, sankcije protiv Rusije u sektoru energetike, bankarstva i odbrane biće na snazi do kraja jula 2016. godine.

Agencije podsećaju da je odluka o produženju sankcija Rusiji trebalo da bude doneta početkom decembra, ali je došlo do dvonedeljnog odgađana zbog sumnji koje su iznele neke članice, a prvenstveno Italija, oko kažnjavanja Rusije, dok se istovremeno od te zemlje traži pomoć u razrešenju konflikta u Siriji.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU produžila sankcije Rusiji za još šest meseci

Izvor: Akter, 21.Dec.2015

Evropska unija danas je zvanično produžila ekonomske sankcije Rusiji za još šest meseci, uvedene zbog uloge zvanične Moskve u ukrajinskoj krizi, saopšteno je na sajtu Saveta EU..Sankcije su, kako se podseća, prvobitno uvedene 31. jula 2014. na period od godinu dana...S obzirom da Sporazumi iz...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.