EU pozvala Tursku na pozitivniju agendu u odnosima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Mar.2021, 17:37

EU pozvala Tursku na pozitivniju agendu u odnosima

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i predsednik Evropskog saveta, Šarl Mišel pozvali su danas na spuštanje tenzija i jačanje poverenja u odnosima EU i Turske.

Tokom video konferencijskog razgovora s predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, Fon der Lajenova i Mišel naglasili su važnost "kontinuiranog popuštanja i daljeg jačanja izgradnje poverenja kako bi se omogućila pozitivnija agenda >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << EU i Turske", saopšteno je u Briselu.

Troje sagovornika razgovarali su o situaciji u istočnom Mediteranu, predstojećim razgovorima o kiparskom rešenju, situaciji sirijskih izbeglica u Turskoj, kao i o široj regionalnoj situaciji, uključujući Libiju i Siriju.

U Briselu navode da je razmatrana i moguća poseta najviših zvaničnika EU Ankari.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.