EU planira produženje graničnih kontrola u Šengenu

Izvor: B92, 27.Sep.2017, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU planira produženje graničnih kontrola u Šengenu

Brisel -- EU je predstavila plan koji bi zemljama u Šengenskoj zoni dozvolio ponovno uvođenje graničnih kontrola iz bezbednosnih razloga na maksimalno tri godine.

"Prema današnjim predlozima, članice bi takođe bile u mogućnosti da produže kontrole ukoliko ista pretnja opstane", navodi se u saopštenju Evropske komisije, a prenosi agencija Frans pres.

Države u 26-članoj Šengenskoj zoni bezviznog režima trenutno mogu da uvedu pogranične kontrole na šest meseci iz bezbednosnih razloga, i na dve godine ukoliko postoji i pretnja od migrantske krize.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Granične kontrole u Šengenu biće produžene na tri godine?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2017

Evropska unija je danas predstavila plan koji bi zemljama u Šengenskoj zoni dozvolio ponovno uvođenje graničnih kontrola iz bezbednosnih razloga na maksimalno tri godine..."Prema današnjim predlozima, članice bi takođe bile u mogućnosti da produže kontrole ukoliko ista pretnja opstane", navodi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Pretnja migrantske krize: EU planira produženje graničnih kontrola u Šengenskoj zoni

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Sep.2017

Bezbednosne mere..EU je predstavila plan koji bi zemljama u Šengenskoj zoni dozvolio ponovno uvođenje graničnih kontrola iz bezbednosnih razloga na maksimalno tri godine...- Prema današnjim predlozima, članice bi takođe bile u mogućnosti da produže kontrole ukoliko ista pretnja opstane - navodi...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.