EU planira nove sankcije za kineske kompanije koje sarađuju sa Rusijom

Izvor: Capital.ba, 08.Maj.2023, 10:28

EU planira nove sankcije za kineske kompanije koje sarađuju sa Rusijom

BRISEL – Evropska unija je predložila da se uvedu nove sankcije kineskim kompanijama optuženim za prodaju opreme koja bi mogla da se koristi za proizvodnju naoružanja i podršku ruskoj ratnoj mašineriji, piše Fajnenšel tajms (FT). Foto: Agencije Navodeći podatke sa kopije liste sankcionisanih preduzeća, britanski list prenosi da je u novom paketu sankcija navedeno sedam kineskih kompanija o kojima će razgovarati nadležni >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << u EU, prenosi Rojters. FT prenosi da spisak sankcija uključuje dvije kompanije iz kontinentalne Kine – 3HC Semikonductors i King-Pai tehnolodži, zajedno sa pet iz Hongkonga- Sino elektroniks, Sigma tehnolodži, Asia Pacifik links, Tordan industri i Alfa trejding investments. Evropska komisija nije odmah odgovorila na zahtjeve za komentar. Neke kompanije kao što je King-Pai već su na američkoj listi sankcionisanih pod optužbom da snabdijevaju više poslovnih entiteta ruskog vojno-industrijskog kompleksa. Tanjug Чланак EU planira nove sankcije za kineske kompanije koje sarađuju sa Rusijom се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kina se protivi predloženim merama EU o sankcijama kineskim kompanijama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2023

Kina se protivi svim merama koje koriste odnose Kine i Rusije kao izgovor da naškode trgovinskoj saradnji tih zemalja, saopšteno je danas iz kineskog ministarstva spoljnih poslova povodom predloga EU da se kineskim kompanijama uvedu sankcije zbog optužbi da pomažu "ruskoj ratnoj mašineriji".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.