EU planira da ograniči broj britanskih filmova i televizijskih emisija

Izvor: Beta, 23.Jun.2021, 14:40

EU planira da ograniči broj britanskih filmova i televizijskih emisija

Evropska unija namerava da preduzme mere zbog, kako smatra, nesrazmerno velike zastupljenosti britanskih televizijskih i filmskih sadržaja u Evropi, što će, u svetlu Bregzita, biti novi udarac za britansku industriju zabave i za uticaj Londona u inostranstvu.Velika Britanija je najveći evropski proizvođač televizijskog programa i filmova i ta joj industrija donosi godišnje 1,4 milijarde funti, ali EU tu dominaciju vidi i kao pretnju "kulturnoj raznolikosti" starog kontinenta, navodi se u internom dokumentu Unije u koji je uvid imao britanski Gardijan.Taj stav samo će pojačati tenzije koje postoje između Brisela i Londona od kako je Velika Britanija napustila EU, a time i evropsko jedinstveno tržište i carinsku uniju, piše portal Euraktiv Srbija.Britanci su pre tačno pet godina, 23. juna 2016. na referendumu odlučili da napuste EU, a veze između Britanije i EU i formalno su presečene 31. decembra 2020. godine.Od tada, sporna pitanja sežu od britanskih kobasica, ribolova u Lamanšu, pa do statusa jedine kopnene granice Britanije sa Unijom, između Severne Irske i Republike Irske.U osnovi spora oko sedme umetnosti je da li britanska televizijska i filmska industrija sada može da se nazove "evropskim proizvodom" u skladu sa definicijom EU.Prema Direktivi Evropske komisije o audiovizuelnim medijskim servisima, televizijske stanice u zemljama ...
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

EU planira da ograniči broj britanskih filmova i televizijskih emisija

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Jun.2021

Evropska unija namerava da preduzme mere zbog, kako smatra, nesrazmerno velike zastupljenosti britanskih televizijskih i filmskih sadržaja u Evropi, što će, u svetlu Bregzita, biti novi udarac za britansku industriju zabave i za uticaj Londona u inostranstvu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.