EU odobrila produženje graničnih kontrola

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Maj.2016, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU odobrila produženje graničnih kontrola

Evropska komisija predložila je danas da se Njemačkoj, Austriji, Švedskoj, Danskoj i Norveškoj dozvoli da zadrže kontrole granica na još šest meseci kako bi se regulisao priliv migranata.

Komisija je u obrazloženju navela da Grčka još ne može adekvatno da kontroliše granicu s Turskom, zbog čega su tih pet zemalja uvele kontrole dokumenata na granicama.

Više od milion ljudi stiglo je u Evropu prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << godine.

Većina izbjeglica i migranata je ušla u Grčku iz Turske s ciljem da stignu od Austrije, Njemačke ili skandinavskih zemalja.

Te zemlje su pooštrile kontrole granica kako bi ublažile priliv migranata. Njemačka, u koju je stiglo najviše izbjeglica, legalno može da drži te kontrole do 13. maja.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Grčka

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.