Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Maj.2019, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU negira da su evropski automobili pretnja za SAD

Evropska unija je danas odbacila navode da izvoz evropskih automobila predstavlja pretnju za SAD nakon što je američki ministar trgovine Vilbur Ros ocenio da uzvozna vozila i autodelovi ugrožavaju nacionalnu bezbednost.

Portparol Evropske komisije Margaritis Skinjas rekao je da su "EU i SAD partneri u oblasti bezbednosti pa tako ni američki ni evropski proizvodi ne mogu biti bezbednosna pretnja za drugu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << stranu".

Predsednik SAD Donald Tramp je za šest meseci odložio donošenje odluke o carinama na strane automobile, što bi posebno jako pogodilo Japan i Evropu.

Tramp se nada da će pretnja carinama na automobile biti dovoljan pritisak da bi se iznudili ustupci u tekućim trgovinskim pregovorima.

Skinjas je rekao da "ni SAD ni EU ne mogu imati interes da uđu u trgovinski sukob".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Evropska unija: Izvoz naših automobila ne predstavlja pretnju za SAD

Izvor: B92, 20.Maj.2019

Brisel -- Evropska unija je danas odbacila navode da izvoz evropskih automobila predstavlja pretnju za SAD...Oni su to saopštili nakon što je američki ministar trgovine Vilbur Ros ocenio da uvozna vozila i autodelovi ugrožavaju nacionalnu bezbednost...Portparol Evropske komisije Margaritis Skinjas...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.