EU ne odustaje u bitki za oporezivanje džinova uprkos presudi o Eplu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Jul.2020, 07:48

EU ne odustaje u bitki za oporezivanje džinova uprkos presudi o Eplu

Evropska unija najavljuje nastavak bitke za "pravično oporezivanje" tehnoloških džinova posle poraza na evropskom sudu koji je odlučio da američki Epl ne mora da plati Irskoj 13 milijardi u porezima. Ipak, Brisel bi mogao naići na snažan otpor članica s povoljnim poreskim sistemima za korporacije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Apple

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

EU ne odustaje u borbi za veće oporezivanje džinova uprkos presudi o Eplu

Izvor: Danas, 17.Jul.2020

Uprkos sudskom porazu u poreskom slučaju protiv Epla i Irske, Evropska unija ne odustaje u borbi za veće oporezivanje tehnoloških džinova, što bi pored mogućeg sukoba sa SAD moglo da izazove nova sporenja među već duboko podeljenim članicama Unije, prenosi Radio slobodna Evropa pisanje svetskih...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.