EU ne daje medicinskom osoblju da se vrati u Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Mar.2020, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU ne daje medicinskom osoblju da se vrati u Srbiju

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kritikovao je danas nedostatak solidarnosti EU, navodeći primer zdravstvenih radnika kojima ne dozvoljavaju da se vrate u Srbiju.

Dačić je, u jutarnjem programu TV Hepi, upitan za slučaj navodne krađe pomoći namenjene Italiji od strane Češke, rekao da je to pokazatelj licemerja i opredeljenja da moraju prvo da se brinu za sebe.

"Mi visoko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << cenimo određenu pomoć koju je dala EU, ali neki postupci nas iritiraju. Zdravstvenim radnicima koji rade na teritoriji EU ne dozvoljavaju da se vrate u Srbiju. Poručuju im da, ako se vrate, više nikada neće moći da se zaposle u EU. To prelazi normalne odnose", poručio je on.

Takođe se osvrnuo i na njegov boravak u Kini za vreme epidemije korona virusa u toj zemlji, rekavši da je taj narod disciplinovan.

Ukazao je da je on shvatio situaciju na vreme, i da su ga tada napali mediji da je navodno uvredio Kinu kada je otkazao posetu, navodeći da će morati u karantin i našalio se da neće imati ko da potpiše izbornu listu.

Tada, kako je rekao, mnogi u Srbiji su sa nonšalancijom gledali na situaciji i Kini.

Ukazao je da danas u Kinu ne može da ode nijedan stranac da ne ode u karantin, a kada je on bio rečeno mu je da je epidemija bila na vrhuncu i početku kraja.

Kaže da je preneo predsedniku Aleksandru Vučiću ono što je video tamo, a to je planska organizacija života, u kojoj se znalo koliko ljudi iz fabrike ide na posao, a koliko mora da ostane kući.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dačić: EU ne da medicinskom osoblju da se vrati u Srbiju

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Mar.2020

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da zemlje EU ne dozvoljavaju zdravstvenim radnicima koji rade na teritoriji Unije da se vrate u Srbiju.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.