EU nam nametnula saradnju sa teroristom OVK

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jun.2016, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"EU nam nametnula saradnju sa teroristom OVK"

Iako zvuči bizarno, istina je da je za dobre odnose između Beograda i Prištine od pre dve nedelje zadužen i Dželjalj Šaćiri, nekadašnji pripadnik terorističke OVK! prištinski dnevnik "Zeri" objavio je u utorak da je on imenovan za oficira za vezu samoproglašenog Kosova u Srbiji, ali "ono što najviše čudi jeste to što srpska strana nije imala nikakvih primedbi na njegovo imenovanje".

- Kao prvo, on nije oficir za vezu, nego asistent oficira za vezu Kosova u Srbiji. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << S druge strane, pomenuto imenovanje je išlo preko Evropske unije o čemu su nas samo obavestili, i Srbija ne može da utiče na izbor toga ko će biti kosovski oficir za vezu. Sada, sama činjenica da su nam poslali nekadašnjeg pripadnika OVK govori mnogo toga o tome kakav odnos pojedinci u Briselu imaju prema našoj zemlji - kaže neimenovani sagovornik "Alo".

S druge strane, prema rečima Milovana Drecuna, predsednika skupštinskog Odbora za Kosmet, imenovanja Šaćirija na pomenutu funkciju sigurno predstavlja provokaciju.

- Pretpostavljam da protiv njega nije podignuta optužnica za ratne zločine, ali to ne menja činjenicu da je bio pripadnik terorističke organizacije i da su mogli pažljivije da odaberu koga će nam poslati u Beograd. Sad, možda su u Prištini očekivali neku našu burnu reakciju, i da se pobunimo protiv njegovog imenovanja kako bi to iskoristili kao povod da prekinu dijalog s nama, a u ovom trenutku veoma je bitno da se taj dijalog između Beograda i Prištine nastavi, pre svega zbog uspostavljanja Zajednica srpskih opština - kaže Drecun za "Alo".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.