EU je neprijateljska Rusiji, kaže Lavrov

Izvor: Vostok.rs, 04.Apr.2023, 10:43

EU je neprijateljska Rusiji, kaže Lavrov

 Rusija sada gleda na Evropsku uniju kao na neprijateljsku asocijaciju, rekao je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u intervjuu za aif.ru objavljenom na sajtu Ministarstva spoljnih poslova u utorak.
"Evropska unija je \'izgubila\' Rusiju. Međutim, to je njena sopstvena tvorevina. Upravo zemlje članice EU i lideri Unije otvoreno govore o potrebi nanošenja strateškog poraza Rusiji, kako kažu. Oni pune zločinačke Kijevski režim sa oružjem i municijom i šalje instruktore i plaćenike u Ukrajinu. To su razlozi zbog kojih smatramo da je EU neprijateljska asocijacija“, rekao je Lavrov. Ruska strana je iz ove situacije donela neophodne zaključke, naglasio je ministar. Moskva će reagovati na neprijateljske korake „odlučno ako je potrebno, rukovodeći se nacionalnim interesima Rusije i principom reciprociteta koji je uobičajeno prihvaćen u diplomatskoj praksi“, dodao je on. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

RT: Lavrov ocrtava put za nuklearni dijalog sa Zapadom

Izvor: Vostok.rs, 04.Apr.2023

Zapadne nacije su i dalje odlučne da obuzdaju Rusiju, a ne da se uključe u smislen dijalog za rešavanje trenutnih tenzija, rekao je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. . U intervjuu listu Argumenti i Fakti objavljenom u utorak, ministar spoljnih poslova je upitan o mogućnosti nuklearnog sukoba,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.