EU im izbacuje sve avione: Zabrana letenja za Britance

Izvor: Vesti-online.com, 18.Dec.2017, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU im izbacuje sve avione: Zabrana letenja za Britance

Britanske avio-kompanije će izgubiti sva prava letenja koja je EU ispregovarala sa trećim zemljama, nakon što Britanija izađe iz evropskog bloka.

Izgubiće i ona prava letenja koja su ispregovarale pojedinačne članice EU, saopštila je Evropska komisija.

U obaveštenju avio-kompanijama, Komisija navodi da svi britanski avio-prevoznici >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << više neće uživati u pravima koja proizlaze iz bilo kog sporazuma u kome je EU jedna strana potpisnica, kao i u pravima propisanim sporazumom o otvorenom nebu između EU i SAD, prenosi agencija Rojters.

Avio-kompanije će, takođe, izgubiti prava letenja propisana sporazumima između pojedinačnih članica EU i trećih zemalja, jer se više neće smatrati avio-prevoznicima iz EU.

Osim toga, sve dozvole za rad odobrene od strane britanskih vlasti za civilnu avijaciju više neće biti validne za EU, navodi se u obaveštenju.

To znači da će britanske avio-kompanije biti odsečene sa unutrašnjeg tržišta EU, navodi britanska agencija.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.